Unique tourist destination in SwedenSverige är ett fantastiskt semesterland, när man bor här så är det lätt att man ställer in sig på att man redan har sett allt och att det inte finns så mycket att uppleva i Sverige. Detta är helt fel. Därför kommer du att få några tips om vad du kan uppleva i Sverige i sommar. Man behöver inte resa långt för att ta del av en helt fantastisk sommar.

I Strömsund så kan du åka på safari för att till exempel få chansen att se en riktig brunbjörn i en svensk skog. Det är rovdjursspaning och viltskådning som är ledorden och även om man givetvis inte vet säkert att man kommer att få se något så är chanserna mycket stora.

Gotland är ett fantastiskt resmål som bjuder på fantastisk mat, vackra stränder och en ständig närhet till havet. Här kan du utforska öppna landskap och kanske vara med om medeltidsveckan.

Sommarversionen av ishotellet i Jukkasjärvi, här finns massa fantastiskt att upptäcka och du kan vara med om många äventyr och mycket friluftsliv här. Dessutom finns det goda möjligheter att se midnattssolen i denna del av Sverige.

I Harads finns det möjlighet att bo bland träkojor mitt ute i naturen, hotellrummen är otroligt vackra samtidigt som du bor högt bland trätopparna. Detta är någonting du inte får missa i Sverige.

Eller varför inte åka på en sälsafari i Bohuslän? Ta en guidad tur ut i den vackra skärgården, turerna är mellan två och fyra timmar långa och guiderna ser till att du tar dig till sälarnas favoritklippor.

I Jämtlandsfjällen så kan man pilgrimslanda och göra en riktigt andlig resa som är läkande för kropp och själ. Detta har blivit något av en fluga men trots detta är risken inte så stor att du ska behöva trängas i fjällen. Du kan vandra själv eller med guide.