spend your summer on a campsiteOavsett om du spenderar din sommar på en campingplats, om du spenderar den hemma eller om du spenderar den utomlands så gäller det att tänka på säkerheten först. Du vill inte behöva sitta inne större delen av sommaren för att du har bränt dig och det helt enkelt gör ont att visa din hud för solen. Detta kan undvikas förebyggande men det är svårt att göra någonting åt det när skadan väl är framme. Då krävs det att du vilar huden för att ge den chansen att återhämta sig. Om du har en känslig hy så krävs det att du inte utsätter hyn för solen för snabbt, börja inte med att sträcksola utan kortare stunder i solen räcker ofta i början för att huden ska få en chans att vänja sig.

Se även till att du smörjer in dig och dina barn med solkräm samt stanna gärna inne om det är möjligt under solens varmaste timmar mellan 11- 15. Om du har ljusa pigment så är det ännu viktigare att du tänker till, det är även viktigt att du ser till att dricka extra mycket vatten under soltimmarna så att du inte får solsting. Solsting kan vara ett livsfarligt tillstånd och det förstör delar av din semester.

Om du är utomlands så är det lämpligt att göra andra aktiviteter under dagarna under de värsta soltimmarna, du kommer att få färg ändå. Solen berikar kroppen med D-vitamin som är jätteviktigt, men ha i åtanke att det räcker med de stunder som du ofrivilligt utsätts för solen för att kroppen ska få det som den behöver. Därför krävs det inte att du spenderar extra tid i solen med den anledningen. Ha även i åtanke att använda solkräm när du badar, vattnet skyddar dig inte mot solen utan istället så reflekterar den solen och strålarna.