Idag har det börjat komma upp ett stort intresse för alternativa boenden men även för alternativa semestrar och framför allt att som människa vara både självförsörjande och fri. Det kan man bli på många olika sätt men det gäller att man tänker till lite för att man ska få det att fungera. Först och främst behöver man fundera på hur man vill bo och vad man kan ge upp. Att bo alternativt är aldrig lika bekvämt som det är att bo i villa eller i lägenhet, men det är en vanesak och genom att vara minimalist kan man upptäcka många andra njutningar i livet som man aldrig får ta del av när man är en del av ett samhälle.

Dessutom kan man till exempel använda sig av villavagnar för att semestra i. Du kan enkelt flytta den varje sommar dit du vill att den ska stå för att du ska ha ett bekvämt boende på campingen. Du kan även med en villavagn skapa en sommarstuga precis där du vill ha den. Givetvis krävs det tillstånd för att du ska få stå på marken men om du har det så är det fritt fram. Det kan även krävas byggtillstånd om du inte flyttar din villavagn var sjätte månad. Detta bör du ha i åtanke.

Här hittar du en del samlade artiklar om villavagnar och att semestra i Sverige. Du hittar även information om hur du ska tänka när du ska köpa eller bygga en villavagn så att det blir så bra som möjligt.