Camping in the wildernessCamping är en av de mest populära semesterformerna i Sverige och det sker totalt cirka 15 miljoner gästnätter på campingar varje år. De allra flesta sker på sommaren men det finns även möjlighet att campa på egen hand, till exempel ute i skog och vildmark. När man campar ute i skog och vildmark kan det vara klurigt att få allt att gå ihop. Man får nämligen planera lite och avstå från en hel del bekvämligheter.

Först och främst behöver du skydda ditt toalettpapper. Ha det gärna i en burk så ser du till att det inte blir blött eller smutsigt så att du senare inte vill använda det. När du vill skapa ljus i tältet kan du sätta en huvudlampa mot en flaska med vatten, då kommer hela ditt tält att lysa upp. Detta är ett knep som du inte kan vara utan när du campar. Du behöver inte heller ha med dig högtalare för att få till en partystämning i tältet. En keramikmugg som du placerar din telefon i fungerar alldeles utmärkt för att höja stämningen.

Ha med dig salvia som du slänger på elden så kommer du att hålla myggen borta och du kan ta med dig kryddor i tic tacburkar. Om du behöver hålla dina kläder varma gör du så att du stoppar ned kläderna du ska använda dagen därpå i din sovsäck på natten när du sover. Detta är mycket användbart speciellt när man campar på vintern. Om du vill göra kaffe kan du göra färdiga portioner som du sätter i kaffefilter och sedan knyter ihop och använder som en tepåse. Se till att alltid skydda allt det som inte får bli blött. Räkna alltid med det värsta och ha alltid en laddad mobiltelefon med dig så kommer det att bli en lyckad och skön tripp.