advantages of mobile homeDrömmer du om att slippa avgaserna och stressen i staden och vill ta dig ut på landet i sommar men samtidigt bo både bekvämt och billigt? En villavagn är en investering som gör att du kommer kunna variera var du bor varje år. Du kan placera dig i de klippigaste bergen eller den starkaste solen, men glöm inte att sola säkert. Det finns en del fördelar med villavagnar. Här kommer 5 av dessa för information.

  • Flexibilitet. Villavagnen erbjuder stor flexibilitet och du kan själv välja vilken camping som du vill bo på just den här sommaren. Du kan bo där barnen trivs bäst eller där det händer mest under sommaren. Det är även smidigt att flytta din villavagn så att du bor bekvämt var du än befinner dig. Den bör dock ofta transporteras efter en traktor vilket gör att det ofta tar längre tid att flytta en villavagn än en husbil. Bara det faktum att möjligheterna finns är dock fantastiskt.
  • Villavagnen är billigare än en sommarstuga. En villavagn kostar upp till 300 000 i nypris. Ofta kan du köpa den ännu billigare än så och om du köper en begagnad villavagn blir det ännu billigare. Då har villavagnen redan allt det du behöver för att kunna njuta av sommaren samtidigt som du bor bekvämt.
  • Enskildhet. Du kan ställa din villavagn precis var du vill. Det gör att du inte måste stå på en camping och du behöver absolut inte placera dig i närheten av andra sommarstugor eller liknande.
  • Så länge du inte står länge än sex månader på samma ställe krävs det inget bygglov för din villavagn. Du kan därför flytta den lite regelbundet för att se till att den står lagligt där den står. Glömmer du bort att flytta den kan den klassas som byggnad.
  • Du kan bo i din villavagn året runt om du skulle vilja. De flesta är utrustade för att även klara av vinterboende.