Det finns villavagnar i alla olika prisklasser och de som är lite enklare och har några år bakom sig är ofta inte särskilt dyra att köpa. Om du vill ha en ny villavagn som dessutom har lite lyxiga attribut som till exempel trägolv, kamin och ett kök med många olika funktioner, då blir det givetvis en dyrare affär. Vilken av dessa två typer av villavagnar du väljer beror på vilken standard du önskar, men även på vad för slags ekonomi du har. En villavagn är i regel inte en investering, förutom att du självklart investerar i ditt eget välmående. Hur kan man då finansiera en villavagn?

shutterstock_115532461Spara och låna

Det är självklart alltid bäst att ha ett litet sparkapital att ta av. Förbered dig i tid innan du bestämmer dig för att köpa en villavagn, så att du hinner lägga undan några hundra- eller tusenlappar i månaden. Efter ett år är det en ganska nätt summa, men antagligen inte tillräckligt för en nyare villavagn. Då kan du välja att låna pengar för att täcka upp resten som du behöver. Du kan försöka få lånet från din bank, men tänk på att det då krävs en säkerhet. Det finns även andra långivare på marknaden som kan ge fördelaktiga lån, utan säkerhet.

Renovera eller dela

Du kan välja att köpa en mycket billig villavagn för att sedan renovera den när det trillar in lite pengar. Det kan bli en ganska billig affär, förutsatt att du är händig nog att lyckas med renoveringen. Använder du återvunnet material kan du komma undan mycket billigt, fast det tar lite tid. Ett annat alternativ är att köpa en villavagn ihop med vänner. Då kan ni använda den separat, du kan t.ex. få två veckor om sommaren och dina vänner två veckor vardera. En villavagn höjer livskvaliteten och finner du ett sätt att köpa en på kommer du säkerligen njuta av många fina dagar i den.